Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32

Hybrid View

  1. #1
    Vannewyyd's Avatar Now you're learning (Copper)
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    85
    Thanks
    21
    Thanked 25 Times in 18 Posts

    Bit of a rant

    Well today the welding was finished and must say what a good job he did.
    Time to get major back to mot, phone up no problems bud we will fit it in for you today
    Right time to go he cranks he turns he's not gonna start ...phew yes he's ok must be cos he's been jacked forward and backward "oh wait pluhhh pluhhh stop . Give it a minute check fuel as gauge can get stuck halfway Pop to shed shove 5 litres in turn key crank pluhhh pluhhh fire fire rev rev yess ..no pluhhh stop.
    Left it for two hours occasionally turning ignition hoping it may have been fuel filter run dry.
    Nope same as earlier pluh pluh cough fire rev pluhhh splutter.
    Non runner.
    Mot cancelled wife's offer of jump lead's while it's cranking away like nobody's business politely refused with a smile and a shake of the head.
    Only clue's I have are oil light stays on but goes off if it revs,also blinks while cranking.
    Gonna check oil level again once it's settled just in case it's anything.
    Got an obd reader but wouldn't know where or if it plugs in on major.
    Anyway rant over gutted . thanks for listening
    Gonna have couple of nights near Macynlleth unfortunately not in major so chill out with Mrs and the dogs get pissed up walk it off in the forest n come back and take it from there.


    Sent from my CLT-L09 using Just T4s

  2. #2
    S49's Avatar Privileged
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    worcestershire
    Posts
    9,960
    Thanks
    1,892
    Thanked 2,827 Times in 2,385 Posts
    What engine do you have? Could be stop valve on injection pump or ignition switch.

  3. The Following User Says Thank You to S49 For This Useful Post:

    Vannewyyd (11th March 2019)

  4. #3
    Vannewyyd's Avatar Now you're learning (Copper)
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    85
    Thanks
    21
    Thanked 25 Times in 18 Posts
    Quote Originally Posted by S49 View Post
    What engine do you have? Could be stop valve on injection pump or ignition switch.
    It's a 2.5tdi acv cheers, I will be after info on how to check both them things out if you'd be so kind.
    Cheers

    Sent from my CLT-L09 using Just T4s

  5. #4
    Activ8's Avatar Privileged
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Which Planet Is This?
    Posts
    7,883
    Thanks
    2,156
    Thanked 2,072 Times in 1,746 Posts
    Any fuses blown? Just thinking - welder & welding .... battery ....

  6. The Following User Says Thank You to Activ8 For This Useful Post:

    Vannewyyd (12th March 2019)

  7. #5
    Vannewyyd's Avatar Now you're learning (Copper)
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    85
    Thanks
    21
    Thanked 25 Times in 18 Posts
    Quote Originally Posted by Activ8 View Post
    Any fuses blown? Just thinking - welder & welding .... battery ....
    Put that on my list ,though he used surge protector. gonna have a busy Friday when we get back fingers crossed it's nothing over complicated.

    Sent from my CLT-L09 using Just T4s

  8. #6
    regcheeseman's Avatar Privileged
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    North Devon
    Posts
    2,792
    Thanks
    51
    Thanked 1,045 Times in 736 Posts
    Any bubbles in the fuel supply/return line when cranking? Sounds like it's pulling air.

    What area was welded?

  9. The Following User Says Thank You to regcheeseman For This Useful Post:

    Vannewyyd (12th March 2019)

  10. #7
    Vannewyyd's Avatar Now you're learning (Copper)
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    85
    Thanks
    21
    Thanked 25 Times in 18 Posts
    Rear cross member ,rear spring plates and also both piece behind where fuel filter is think it's a cross member runs in front of wheel arch one each side splay out pointing towards the wheel.
    Getting loads to Go on thanks guys.
    Does sort of Remind me of starting issues after a filter change on the 4 X 4 .
    Away till Friday can't wait to get back already n get started on it.

  11. #8
    regcheeseman's Avatar Privileged
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    North Devon
    Posts
    2,792
    Thanks
    51
    Thanked 1,045 Times in 736 Posts
    Quote Originally Posted by regcheeseman View Post
    What area was welded?
    Quote Originally Posted by Vannewyyd View Post
    behind where fuel filter is

    There you go then.

    Lines were disturbed, possible the white valve in the top has been cracked by the welder holding the pipes to one side for access.

    I'll bet it's pulling air.

    By far the most common cause of diesel running issues, and often why I use easy start/brake cleaner - just a little snifter; you don't want it to get hooked

    And why I often advise people to run from a bottle as it eliminates a whole raft of possible problems.

  12. The Following User Says Thank You to regcheeseman For This Useful Post:

    Vannewyyd (12th March 2019)

  13. #9
    S49's Avatar Privileged
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    worcestershire
    Posts
    9,960
    Thanks
    1,892
    Thanked 2,827 Times in 2,385 Posts
    Perhaps some sparks have pin holed one of the pipes to the filter? Also check your spill pipes between the injectors.

  14. The Following User Says Thank You to S49 For This Useful Post:

    Vannewyyd (12th March 2019)

  15. #10
    Vannewyyd's Avatar Now you're learning (Copper)
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    85
    Thanks
    21
    Thanked 25 Times in 18 Posts
    Hoping your Spot on Reg. first thing Friday afternoon headlight out check filter and lines.
    If not successful then at least got a few things to Go on.
    Thanks everyone hopefully post good news Friday Saturday.

    Sent from my CLT-L09 using Just T4s mobile app

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •