Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    mattsccm's Avatar Now you're learning (Copper)
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    56
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Oil presure switch leak?

    What I assume is the oil pressure switch in the head is covered in oil. In fact a few inches below where the single wire goes into some shrouding looks as if the shroud is a pipe full of oil.
    Does this point to a new switch being needed?

  2. #2
    rjhoy02's Avatar Unemployed (Platinum)
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    1,416
    Thanks
    24
    Thanked 282 Times in 253 Posts
    It sounds like it yes. They have a tendency to leak through the plastic loom connector


    Sent from my iPad using Tapatalk

  3. #3
    S49's Avatar Privileged
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    worcestershire
    Posts
    8,499
    Thanks
    1,446
    Thanked 2,097 Times in 1,834 Posts
    That's it, pop a new one on.

  4. #4
    damien devil's Avatar You need to get out more (Gold)
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    982
    Thanks
    177
    Thanked 201 Times in 194 Posts
    Had same problem changed it and it's all good.

    Come rain or shine I'm out in mine

    Sent from my SM-A300FU using Just T4s

  5. #5
    mattsccm's Avatar Now you're learning (Copper)
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    56
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    So can any one clarify this. Mine has a brown end with a normal spade connector. The one supplied is black with a thin pin connector. I am assured, and much checking was done, that this is correct. The supplied one is like this
    https://www.eurocarparts.com/search/...xoCLYYQAvD_BwE

    but black. The black shroud is hard and D shaped when looked at from the cable end. Mine is like this

    https://www.maxrpm.de/Oil-Pressure-S...hoC_iIQAvD_BwE

    Is someone somewhere misunderstanding things. The supplied one matches my engine type according to the suppliers but its had a replacement but identical engine bunged in a few years ago.
    Not sure what to do now. Anyone with a 1.9 TD engine able to confirm?

  6. #6
    S49's Avatar Privileged
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    worcestershire
    Posts
    8,499
    Thanks
    1,446
    Thanked 2,097 Times in 1,834 Posts
    I'll pop out and have a ganger at ours later and get back to you.

  7. #7
    anomis66's Avatar Virgin
    Join Date
    May 2017
    Location
    Earley, Reading
    Posts
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Click image for larger version. 

Name:	43909739021_495c67e2b7_z.jpg 
Views:	18 
Size:	81.9 KB 
ID:	9957

    Just been out to check what I've got on mine. It looks the same as your 2nd picture.
    ==[ anomis66 ]==

    '99 SWB 1.9TD

    FetchEveryone - For runners, bikers & swimmers

  8. #8
    S49's Avatar Privileged
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    worcestershire
    Posts
    8,499
    Thanks
    1,446
    Thanked 2,097 Times in 1,834 Posts
    Our 1.9ABL has a blue one on the head with spade fitting and a white one on the filter housing also with a spade fitting.

  9. #9
    mattsccm's Avatar Now you're learning (Copper)
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    56
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Even more confused no. Cheers chaps. Looks like mine is the same shape as yours anyway.

  10. #10
    regcheeseman's Avatar Privileged
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    North Devon
    Posts
    2,522
    Thanks
    47
    Thanked 814 Times in 601 Posts
    ABL

    Head mounted sender
    0.25BAR blue

    Oil filter bracket
    0.9 BAR grey sender on early ABLs (pre F-70-X-053 925)
    0.55-0.85 brown on late ABLs (post F-70-X-053 925)

  11. The Following User Says Thank You to regcheeseman For This Useful Post:

    Activ8 (7th August 2018)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •